Parkosítják a lebontott margitszigeti teniszstadion helyét

Parkosítják a lebontott margitszigeti teniszstadion helyét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Fővárosi Közgyűlés döntése szerint fákat ültetnek a stadion helyére, a Római-parton pedig kerékpáros-pihenőket, játszótereket alakítanak ki.

A Római-part rekreációs területeinek fejlesztéséről, valamint a margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont környezetrendezéséről is döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A képviselők 21 igennel, 1 tartózkodás mellett támogatták a fejlesztéseket.

A döntés szerint a Római-part fejlesztése során "minőségjavító" intézkedésként játszótereket újítanak majd fel, illetve alakítanak ki, kerékpáros-pihenők és pihenőparkok létesülnek, valamint ülőbútorokat helyeznek el.

Emellett felmérik a fákat, és egy fenntartási koncepcióterv elkészítése után elvégzik majd a szükséges faápolási munkákat is. Minderre összesen 447 millió forintot szánnak, és egy évet, 2020. május 31. a határideje.

A képviselők döntöttek arról is, hogy

a margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont elhagyatott területét parkosítják.

Jelenleg – a lelátók és melléképületek elbontását követően – 40-60 centiméteren borítja a területet változó vastagságban az építési törmelék, a felhagyott salakos teniszpályák helyét pedig szennyezett salak borítja.

A tereprendezés keretében a felszínt borító salakos talaj és az építési törmelék eltávolítása után kicserélik a talajt, de a projekt magában foglalja a tereprendezést és a burkolatépítést, a megnövekedett zöldfelületen gyepfelület, cserje és évelőfelület létesítését, valamint parkfák telepítését is.

A fejlesztés eredményeként a Margitszigeten zöldfelületben gazdag rekreációs célú pihenőpark létesül. A fejlesztéssel érintett terület mintegy 13 ezer négyzetméter.

Ezt is 2020. május 31-ig kell befejezni, és 300 millió forintot biztosítottak rá.

Hozzászólások