szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jóval kevesebb dolgozóval, kicsit alacsonyabb árbevétel mellett növelte jelentősen adózott eredményét a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt.

Az immár Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe – egészen pontosan a Bonafarm Csoporthoz – tartozó cég tavaly összesen 63,1 milliárd forintnyi árbevételt ért el, amiből az itthoni értékesítés 46,7, a külföldi pedig 16,4 milliárdot tett ki. Ez lényegében megegyezik az egy évvel ezelőttihez, ám az arányok eltolódtak: akkor 46 milliárd volt a magyar és 20,3 milliárd a határon túli értékesítés.

Az összességében 3 milliárd forinttal kisebb árbevétel azonban nem látszik a cég eredményein, hiszen amíg 2017-ben 1,7, addig 2018-ban már 4,97 milliárd forintos adózott eredményt ért el a Pick.

Nagy változás többek közt a foglalkoztatottak létszámában láthatunk: tavaly 2071-en dolgoztak a cégnél, miközben az azt megelőző két év átlaga 2956 volt, tehát a dolgozók harmadától megvált a vállalkozás. Így nem is meglepő, hogy amíg a bérköltség 2016-ban 8 milliárd forintot tett ki, 2018-ban már csak 6,5 milliárdot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy hónapos zárlat lesz Nagy-Britanniában

Egy hónapos zárlat lesz Nagy-Britanniában

Új népbetegség: szétmorzsolódnak a gyerekek metszőfogai

Új népbetegség: szétmorzsolódnak a gyerekek metszőfogai

Kórházba került Balassagyarmat koronavírusos polgármestere

Kórházba került Balassagyarmat koronavírusos polgármestere