szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MLSZ a kamatokkal együtt összesen több mint 18 millió forintot kér vissza a HSE-től.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a sportszövetség közel húszmillió forintot követel vissza a Hernádi Sportegyesülettől (HSE) a korrupciós botrányba fulladt tao-támogatás miatt – közölte honlapján a Liberálisok párt.

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke fordult közérdekű adatigényléssel a Magyar Labdarúgó-szövetséghez, amelyben arra a kérdésre várt választ, hogy az MLSZ rendben találta-e a Hernádi Sportegyesület tao-pályázatának elszámolását.

Erre válaszul Vági Márton, az MLSZ főtitkára arról tájékoztatta a liberális politikust, hogy az MLSZ összesen 14 747 435 forint támogatást utalt át a HSE részére. A szövetség álláspontja szerint a támogatás felhasználásának jogszerűsége nem minden esetben volt megállapítható, az MLSZ a felszámított büntetőkamatokkal és a jegybanki alapkamattal összesen 18 491 682 forint visszafizetését írta elő a HSE számára.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy a tao-támogatás több mint háromnegyed részéről, 11 281 282 forint összegről semminemű elszámolást nem küldött a HSE az MLSZ részére.

A Chladek Tibor által tett büntetőfeljelentés révén már korábban napvilágra került, a HSE teljesítés nélkül kifizette a kerítés felépítésére szánt tao-támogatás jelentős részét a nyíregyházi M&N Fogtechnikai Bt.-nek, amely cég egyébként korábban semminemű építőipari referenciával nem rendelkezett. A Liberálisok szerint a nyíregyházi cég a szabálytalanul előre megkapott közpénzzel köddé vált, a kerítés sosem épült meg – igaz, a tervezett kerítés egy részét Hernád Nagyközség Önkormányzata saját forrásból megépíttette.

Az ügy kapcsán Chladek Tibor, aki a Liberálisok és az MSZP közös hernádi polgármester-jelöltje lesz az őszi önkormányzati választásokon, azt is elmondta korábban, hogy a település történetében példátlan korrupciós botrányról van szó. Az ügyben a NAV Bűnügyi Főigazgatósága folytat nyomozást a Liberálisok feljelentése nyomán – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf

Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf

 Kell-e szégyenkezned, ha nácik voltak a felmenőid?

Kell-e szégyenkezned, ha nácik voltak a felmenőid?

Feldmár András: Minden gyerek, aki megtanul beszélni, már hipnotizálva van

Feldmár András: Minden gyerek, aki megtanul beszélni, már hipnotizálva van