szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Nemzeti Sportközpontok a ZÁÉV-vel szerződött a szombathelyi utánpótlás-nevelési centrum tervezésére és építésére.

5,9 milliárd forintból a ZÁÉV fogja megtervezni és megépíteni a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrumot Szombathelyen – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A beruházás lebonyolítója, az állami Nemzeti Sportközpontok két céggel folytatott le tárgyalásos eljárást, a ZÁÉV mellett a West Hungária Bau-val. A ZÁÉV az állami magasépítési beruházások egyik üdvöskéje, 2019 elején került Mészáros Lőrinc érdekeltségébe. A West Hungária Bau Paár Attila érdekeltsége, aki Tiborcz István egykori üzlettársa. A stadionépítési tendereken rendre jól szereplő ZÁÉV építi a Magyar Építővel közösen az új Puskás-stadiont nettó 150 milliárd forintért, ez a cég húzta fel a Swietelsky Magyarország Kft.-vel a szombathelyi stadiont és sportkomplexumot, újította fel a Gül Baba türbéjét és építette meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lovardáját.

A Nemzeti Sportközpontok nem most futott neki először a centrum közbeszereztetésének, 2018 februárjában már kiírták egyszer a tendert, de júliusban eredménytelenül zárult, mert csak 3 milliárd forint volt a rendelkezésre álló összeg, a legolcsóbb ajánlat (akkor is a ZÁÉV-tól) viszont 5,7 milliárd forint volt.

A centrumban lesz parkoló, oktatási épület, kiszolgáló épület, öt füves és egy műfüves focipálya.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Jutott a tram-train milliárdjaiból Mészáros Lőrinc vejének is

Mészáros Lőrinc lányának férje 3 milliárd forintból szerelőcsarnokot építhet, a szegedi üzemben a tram-train szerelvényeit tartják majd karban. A milliárdos rokona három évvel ezelőtt alapított vasútépítő céget, három év alatt több ezerszeresére nőtt a vállalat árbevétele.

Az Apple igencsak megszenvedheti az amerikai tiltásokat

Az Apple igencsak megszenvedheti az amerikai tiltásokat

Azt állította, Orbán Viktor kinevezte választókerületi elnöknek, helyben viszont leszavazták

Azt állította, Orbán Viktor kinevezte választókerületi elnöknek, helyben viszont leszavazták

Több ezren tüntetnek a fehérorosz kormány székházánál Minszkben

Több ezren tüntetnek a fehérorosz kormány székházánál Minszkben