Vádat emeltek Kozsó teaházának áramlopási ügyében

Vádat emeltek Kozsó teaházának áramlopási ügyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A vádirat szerint 1,7 millió forint értékű áramot loptak.

Áramlopás miatt emeltek vádat egy belvárosi vendéglátóhelyet üzemeltető cég vezetője ellen – közölte a Fővárosi Főügyészség. A közleményben nem nevesítik, de a részletek alapján úgy tűnik, Kocsor Zsolt, azaz Kozso teaházának ügyéről lehet szó. Ő korábban tagadta a bűncselekmények elkövetését, szerinte személyes bosszú áll a háttérben.

Mint írták, az ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás bűntette miatt emelt vádat egy budapesti belvárosi teaházat üzemeltető cég ügyvezetőjével szemben. A vád szerint az ügyvezető valakit – nem derült ki, hogy kit – rábírt arra, hogy a vendéglátóhely hitelesített villanyórája plombáját eltávolítsa, annak számlálóját visszatekerje, majd hamis záró pecsétet szereljen rá vissza.

A vádirat szerint a vádlott a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasás időpontjában a szolgáltató munkatársainak nem biztosította a személyes ellenőrzést. 2013. április 29. és 2016. április 21. között összesen 1,75 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak, ebből csak 25 ezer forint térült meg.

A kerületi ügyészség arra az esetre, ha a bírósági előkészítő ülésen a vádlott beismeri a tettét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 1 év 4 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások