szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2500 napnyi műsort sugároz a köztévé 2017 óta évente, a legjobban a sportközvetítések aránya nőtt meg 2010-hez képest, a köztévé nem sajnálja rá a pénzt.

Összeállítást közöl a G7 az MTVA-ról, arról, hogy nőtt meg a köztévé csatornáinak száma, és hogyan terebélyesedett ki a műsoridő 2010 óta. Egész pontosan 25 ezer óráról 60 ezerre nőtt a köztévé műsorideje, ezt 2017-re sikerült elérni, és tavaly is ennyi volt. Ez 2500 napnyi adás egy évben.

Összesen öt csatorna lett a köztévében, a műsoridő nyertese pedig a sport, ennek nőtt meg a leginkább a műsorideje 2010 óta. És költségeit tekintve is a sport vezet: a köztévé legdrágább szerződései leginkább egyes sporteseményekhez kötődnek. A 15 legdrágábból 13 ilyen, nézte ki a G7, összértékük ezeknek pedig 70 milliárd forint.

Ezek között sok olyan van, mint a Forma-1, Bajnokok Ligája, amelyek elkelnének piaci alapon is, de a köztévé feneketlen pénzeszsákjával mindenkire rá tud licitálni. A legmagasabb tétel, 18,98 milliárd pedig a másik esetet jelenti: ezt a magyar bajnoki labdarúgómeccsekre fizeti ki a köztévé, a G7 értékelése szerint messze a piaci értékén túl, burkolt állami támogatást valósítva meg ezzel a profi klubok felé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Twitter fellép az oltásokkal kapcsolatos hamis hírek ellen

A Twitter fellép az oltásokkal kapcsolatos hamis hírek ellen

Sacha Baron Cohen rasszistának nevezte Donald Trumpot

Sacha Baron Cohen rasszistának nevezte Donald Trumpot

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát