szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jól szerepelt ifj. Károly Ferenc ceglédi fideszes képviselő szüleinek cége a közbeszerzéseken, így ők látják el a városban a köztisztasági feladatokat, de még a kerékpárutakat is ők építik.

Több mint 1 milliárd forintért nyert el megbízásokat Cegléden egy Budapestre bejegyzett cég, Elastic’91 Kft., amelynek a tulajdonosai Károly Ferenc Sándor és Károly Ferenc Sándorné, a ceglédi képviselő-testület Fidesz-KDNP-s tagjának, ifj. Károly Ferencnek a szülei.

A 24.hu cikke szerint a legnagyobb megbízás nettó 581,8 millió forintos volt, amit 2016. december 29-én nyertek, egyedüli ajánlattevőként: ennek keretében öt évig látják el a város köztisztasági feladatait.

A cég 1991 óta takarítja a város útjait, de az elmúlt években már másfajta feladatokat is elnyertek: évi 45 millió forintért az esővízcsatornák rendben tartását; 159 millió forintért kerékpárutak építését; tízmilliókért járdák és közterületek felújítását.

A 24.hu forrásai szerint ifj. Károly Ferenc nem vesz részt azokon a szavazásokon, amelyek édesapja cégét érintik.

A Elastic’91 Kft.-ről egyébként korábban már írtunk egy ingatlanügy kapcsán. Eszerint a 2003-ban közel hárommilliárd forinton nyilvántartott egykori ceglédi honvédségi laktanya két évvel később „papíron” már csak 196 millió forintot ért, legalábbis a ceglédi önkormányzat ennyire tartotta, mielőtt egy részét meglepően alacsony áron eladta egy helyi vállalkozó cégének úgy, hogy ezt nem is tehette volna meg.

Polt Péter legfőbb ügyész tavaly közölte, hogy az ügyben még 2009-ben hűtlen kezelés miatt rendeltek el nyomozást. A büntetőeljárás során gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, a nyomozást pedig 2012-ben zárták le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András (hvg.hu) Itthon

Botrányos ügyletek a ceglédi laktanya körül

A 2003-ban közel hárommilliárd forinton nyilvántartott egykori ceglédi honvédségi laktanya két évvel később „papíron” már csak 196 millió forintot ért, legalábbis a ceglédi önkormányzat ennyire tartotta, mielőtt egy részét meglepően alacsony áron eladta egy helyi vállalkozó cégének úgy, hogy ezt nem is tehette volna meg - derítette ki a hvg.hu.

Új mobilgyártó tör be Európába

Új mobilgyártó tör be Európába

Így állta ki első nagy próbatételét az új magyar demokrácia – 30 éve tört ki a taxisblokád

Így állta ki első nagy próbatételét az új magyar demokrácia – 30 éve tört ki a taxisblokád

Semjén szerint Jakab, Hadházy és Tordai orvosi értelemben véve is pszichopaták

Semjén szerint Jakab, Hadházy és Tordai orvosi értelemben véve is pszichopaták