szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Több budapesti járatot is töröltek az egész napos munkabeszüntetés miatt.

Megalázóak a munkafeltételek, alacsonyak a bérek a közszolgálatban, ezért sztrájkolunk- nyilatkozta a baloldali CGIL szakszervezet római vezetője a La Repubblica című lapnak. Az Örök városban lehet a legnagyobb káoszra számítani, de egész Itáliában gondokkal szembesülhetnek a turisták.

Az Alitalia több mint 200 járatot törölt. A római közlekedési minisztérium közlése szerint a sztrájk hajnali egytől 24 órán át tart a légiforgalomban. A minisztérium honlapján lehet tájékozódni, de az olasz lapok azt tanácsolják, mindenki inkább a légitársaságnál vagy az utazási irodájánál érdeklődjön, mert a minisztérium csak olasz nyelven közli a szükséges információkat.

A légiirányítók sztrájkja miatt a Wizz Air járatai is késhetnek – ezt jelezte csütörtökön a légitársaság. A Budapest Airport honlapja szerint a Ryanair több járatát törölték is.

A vasutasok sztrájkja elvben reggel kilenckor véget ért. A kompok személyzete viszont egész nap sztrájkol. A tömegközlekedés munkabeszüntetése városonként változó, a legrosszabb a helyzet Rómában. A városok közötti autóbusz közlekedés egész nap szünetel.

A szemetesek is sztrájkolnak, ezért Rómában arra kérik a polgárokat , hogy pénteken ne vigyék le a szemetet. Csak holnap viszik el a szemetet az Örök városban, ahol sokan elégedetlenek a polgármester asszonnyal, aki az 5 Csillag mozgalom politikusa. Azé a mozgalomé, mely kibuktatta a hatalomból Matteo Salvinit. Aki a közlekedési káoszt is a maga javára akarja fordítani, miközben ugrásra készen várja a visszatérést Rómába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!