szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A milliárdos állami támogatásból épülő Grand Hotel Tokaj építése miatt volt szükség a favágásokra.

Szociális tűzifaként osztják szét a rászorulók között azokat a fákat, amelyeket a 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból épülő Grand Hotel Tokaj nevű ötcsillagos szálloda építése miatt kell kivágni, írja a tokaji önkormányzat augusztus 29-i ülésének jegyzőkönyve alapján a Napi.hu.

A rászorulók között tűzifát osztó beruházó Szepesi Richárd, aki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program keretében összesen közel 6 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatoni és tokaji szállodák építésére.

A szállodát a 2017-ben alapított Tokaj Csurgó Völgy Ingatlanfejlesztő Kft. építheti – a kivitelezésről szóló közbeszerzési felhívás a napokban jelent meg –, a cégadatok szerint a kft. tulajdonosa a szintén 2017-ben alapított, a belvárosi Reáltanoda utcában székelő DLHG Invest Zrt., amely Szepesi cégcsoportjának, a DreamLand Holdingnak az érdekeltsége.

A Napi.hu ugyanakkor megjegyzi, hogy a cég hozzájárult ahhoz, hogy az építési területen történő telektisztítást (fa- és cserjekivágás) követően a fahulladékot az önkormányzat elszállítsa és szétossza a szegények között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban

Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban

Két éve nem voltak hím közelében, mégis szaporodtak az új-zélandi akvárium nőstény rájái

Két éve nem voltak hím közelében, mégis szaporodtak az új-zélandi akvárium nőstény rájái

Napokig várta a kórház előtt a gazdáját egy kutya Törökországban

Napokig várta a kórház előtt a gazdáját egy kutya Törökországban