szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Felértékelték a milliárdos feleségével közös cégét, a Talentist.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új tulajdonossal gyarapodott a Mészáros Lőrinc tőzsdén kívüli cégeinek jelentős részét összefogó Talentis Group Zrt. A cég eddig 50-50 százalékos tulajdoni arányban Mészáros Lőrincé és feleségéé volt, megjelent azonban Varga Károly, és valamivel kevesebb, mint 2 százalékos részesedést kapott a társaságban. A G7 azt írta, hogy a cégiratokból az derül ki, hogy ennek értéke valamivel meghaladta a 4 milliárd forintot.

A vállalatot az ügylet után felértékelték, a független szakértői vélemény szerint a cég valamivel több, mint 210 milliárd forintot ér, írja a G7. Ebből 205 milliárd lehet Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában, a portál szerint ennek nagyjából duplájáról, vagyis 410-415 milliárd forint céges vagyonról lehet papírja a Mészáros családnak.

Ehhez még hozzá kell számolni Mészárosék tőzsdén kívüli, de a Talentisba be nem vitt vagyonelemeit.

A G7 ide vette az építőipari cégeket, mint a V-Híd és a Fejér B.Á.L. Zrt, amelyek a portál szerint együttesen több tízmilliárdot érnek, a termőföldeket és az agrárcégeket, mint a Talentis Agro Zrt. vagy a Búzakalász 66 Kft., a Heny borászat, az Aranka malom, a Vivienvíz vagy a Dreszla Kft., valamint az egykori Simicska-birodalom cégeit, amik között maradt még nyereséges vállalkozás is.

A G7 azt írja, nem lenne meglepő, ha Mészáros Lőrinc lenne az első olyan magyar, aki 2 milliárd dollárt meghaladó összeggel kerül fel legközelebb a Forbes dollármilliárdosokat összesítő listájára.

A tavalyi rangsor alapján a felcsúti üzletember nagyjából a 1200. leggazdagabb ember lenne a világon, ami nyolcszáz helyes előrelépést jelentene tavalyi debütálásához képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csányi Nikolett - Szlavkovits Rita Vállalkozás

Szeged pöcegödre Mészáros Lőrinc testvéréhez került

Szeged „Dögtiszájának” kármentesítésébe vágott bele Mészáros János cége, amely májusban került a felcsúti dollármilliárdos rokonához. Az évtizedeken át Szeged pöcegödrének használt holtágból 160 ezer köbméter szennyvíziszapot kellene kikotorni és kezelni, és a helyiek attól félnek, hogy éppen az ő házuk közelében találnak majd ehhez helyet.