szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A decemberi közgyűlésen lesz napirendi pont a téma.

Egy, a Pécsi Stop birtokába került előterjesztés szerint a decemberi pécsi közgyűlésen téma lesz a képviselői tiszteletdíjak összege is. A lap úgy tudja, hogy az új díjazást a mindenkori minimálbérhez kötnék.

A jelenlegi bruttó 110 ezer forint/hó összegű képviselői tiszteletdíj alapdíját a mindenkori minimálbér összegére, jelenleg bruttó 149 ezer forint/hóra emelik. 

A mindenkori minimálbér összege +20% lesz a képviselői tiszteletdíj akkor, ha a képviselő egy bizottságnak tagja vagy albizottság elnöke (ez most bruttó 178 800 forint/hóra jön ki).

Ha a képviselő bizottsági elnök vagy településrészi testület vezetője, akkor a mindenkori minimálbér összege + 90%, vagyis jelenleg bruttó 283 100 forint/hó lesz a fizetése.

A bizottság nem képviselő tagja ezentúl nem ingyen dolgozik, bruttó 49 500 forintot kap havonta.

Nem emelkedne viszont a polgármester és alpolgármester fizetése: Péterffy Attila alapilletménye a törvény által meghatározott havi bruttó 997 200 forint, míg Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba alpolgármesterek havi bruttó 897 500 forintos alapilletmény mellett látják el feladataikat.

Péterffynek havi 149 600 forintos bruttó költségtérítés és havi 27 800 forintos nyelvvizsgapótlék is jár egy középfokú angol nyelvvizsga miatt. Az alpolgármesterek esetén havi bruttó 134 600 forint a költségtérítés összege, emellett mindkettejüknek jár még nyelvvizsgapótlék: Bognárnál havi 27 800 (angol középfok), Ruzsánál havi 92 800 forint (angol és német felsőfok) ez az összeg.

Korábban beszámoltunk arról, hogy miközben Dombóváron csökkentették a képviselői tiszteletdíjat, Pesterzsébeten 411 ezer forintra emelték a képviselők bérét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

Több országban tombol a kanyaró, újra felbukkant a gyermekbénulás

Biztató hírek Párizsból: újra kinyit az Eiffel-torony

Biztató hírek Párizsból: újra kinyit az Eiffel-torony

Az új Fiat-modellek kétharmada elektromos lesz 2021 végére

Az új Fiat-modellek kétharmada elektromos lesz 2021 végére