szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sült kolbi 2200-ért? Bécsben ugyanez 1500.

A Nosalty utánajárt, milyen árakkal találkozhat a magyar vásárló a horvát, osztrák vagy szlovák fővárosban keződött karácsonyi vásárokon,

a különbség pedig drasztikus.

A portál elsősorban az ételek és italok árait vizsgálta, az eredmények alapján pedig jól látható, hogy nem a budapesti a legolcsóbb adventi forgatag.

A Vörösmarty téren kínált sült kolbászt 2200 forintért adják, ugyanez Zágrábban 900 forintra (20 kuna), Bécsben 1500 forintra (4,5 euró), míg Pozsonyban 840 forintra (2,5 euró) jön ki.

A rétesnél is markáns különbségeket tapasztalni: a nyalánkság Budapesten kb. 1000 forintért vásárolható, Pozsonyban viszont 670 forintot kérnek érte. (Zágráb és Bécs esetében nem közölnek árakat.)

©

A hotdognál brutális az eltérés: Zágrábban 675 forintba kerül egy (15 kuna), Bécsben 2000 forintba (6 euró), nálunk 3500 forintért adják ugyanezt.

A karácsonyi vásárok tipikus szíverősítője, a forralt bor viszont itt a legolcsóbb, 600 forintba kerül 2 deci, Zágrábban viszont 675-720-ba, Bécsben 1340, Pozsonyban pedig 670 forintnak megfelelő eurót kérnek érte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Ez várja Bécsben, ha karácsonyi vásározni akar

A hagyományos helyszínek mellett falusi karácsonnyal, jurtával és vegán karácsonyi vásárral is készül az adventi időszakra az osztrák főváros. A messze földön híres Christkindlmarkt karácsonyfáján november 16-án ragyognak fel az ünnepi fények.