szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gyanútlanul elmentek a céges vacsorára a dolgozók, aztán a kezükbe nyomtak egy piros borítékot. Amikor kibontották, elszabadultak az érzelmek.

Valószínűleg az idei volt a legemlékezetesebb céges bulija valaha egy marylandi ingatlanos cég dolgozóinak, mert a St. John Properties vezetése úgy döntött, hogy megosztja a 14 év alatt elért profitját az alkalmazottakkal, vagyis szétdobott köztük 10 millió dollárt – derült ki a cég videójából.

A 198 alkalmazott így fejenként átlagosan 50 ezer dollárt, vagyis kb. 15 millió forintot kapott, de a pénzt nem egyenlő részben osztották szét, aszerint súlyoztak, hogy ki hány éve dolgozik a cégnél. Akit éppen csak felvettek, az csak pár száz dollárt kapott, a legnagyobb bónusz viszont 270 ezer dollár volt, ami majd 81 millió forint.

A dolgozókat nagyon meglepte az ajándék, főleg, hogy egy piros borítékban adták oda nekik és eleinte nem tudták, hogy mi van benne. A vállalat vezetője azt mondta az alkalmazottai reakcióira, hogy ez volt az egyik legcsodálatosabb dolog, amit valaha látott.

A CNN-nek nyilatkoztak a dolgozóik, volt aki arról számolt be, hogy az adósságának a kifizetésére fordítja az összeget, más pedig arról, hogy a gyerekének a főiskolai tanulmányaira félreteszi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megindult az orosz dezinformáció a nyugati vakcinák ellen

Megindult az orosz dezinformáció a nyugati vakcinák ellen

Mit csináltak 350 éve egy gyilkos járvány ellen?

Mit csináltak 350 éve egy gyilkos járvány ellen?

Igazi otthonmaradós idő lesz a jövő héten

Igazi otthonmaradós idő lesz a jövő héten