szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nébih ellenőrei szinte mindenhol csótányokat találtak, de az igazi meglepetés a hűtő mögött várta őket.

Felfüggesztette egy házhoz szállításra szakosodott budapesti pizzéria működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)január közepén. A hatóság közleménye szerint a Pizzakör Kft.-nél csótányokat találtak szinte minden helyiségben, jutott belőlük a hűtőbe, az edényekre és a kiszállításhoz használt dobozokra is. Ha ez nem lett volna elég, a konyhai hűtő mögött egy élő egérre bukkantak az ellenőrök.

©

Más problémák is voltak a pizzériánál. A Nébih vizsgálata szerint a hulladéktárolóból nyílt a szárazáru-raktár, a kukákat nem takarították, a falak pedig porosak, pókhálósak voltak. Az is kiderült, hogy az öltözőben nem volt mosdó, a konyhai kézmosónál pedig a kézfertőtlenítő szer hiányzott. A hűtők sem működtek rendesen, mert zárlatosok voltak.

A hatóság azonnal bezárta a helyet, és kivont a forgalomból 12 jelöletlen és nem nyomon követhető élelmiszert, valamint elrendelte az állati eredetű ételek megsemmisítését.

©

A Nébih szerint a pizzéria azóta pótolta a hiányosságokat és újra üzemel, a bírságot viszont nem ússzák meg: a büntetés összegének megállapítása folyamatban van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatórás sorok a Heathrow-n, volt, hogy a rendőröknek kellett rendet tenniük

Hatórás sorok a Heathrow-n, volt, hogy a rendőröknek kellett rendet tenniük

440 pénzügyi cég költözött a Brexit miatt Londonból az EU-ba

440 pénzügyi cég költözött a Brexit miatt Londonból az EU-ba

Közel tízszeresére ugrott tavaly a Sinopharm-vakcinát beszerző magyar cég árbevétele

Közel tízszeresére ugrott tavaly a Sinopharm-vakcinát beszerző magyar cég árbevétele