szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A költségeket a brit és a kanadai adófizetők állják.

Évente 3-6 millió fontba kerülhet majd a brit és a kanadai adófizetőknek Harry herceg és Meghan Markle 24 órás őrzése, legalábbis a brit Daily Mail ennyire saccolja. A kalkuláció során abból indulnak ki, hogy egy brit testőr, aki a londoni rendőrség királyi védelmi osztagának tagja, évente 100 ezer fontot keres. Ebben nincsenek benne az esetleges túlórák, és persze a költségek sem. Márpedig Harry herceg ingázik az Egyesült Királyság és Kanada között. Meghan pedig valószínűleg Kanada és Hollywood között. Minden utazás során két testőr kíséri őket, az egyik brit, a másik kanadai.

A londoni rendőrség királyi védelmi osztagának exparancsnoka szerint az amerikaiak nem tudnák olyan hatékonyan ellátni a szolgálatot, mint a britek vagy a kanadaiak, akik az állami rendőrség elit munkatársai. Finom célzás ez arra, hogy megbízhatóság tekintetében a magán őrző-védő szolgálatok nem érik el a kívánatos szintet.

Csakhogy a számla így meglehetősen borsos, 3 millió font Nagy-Britanniában és ugyanennyi Kanadában, Harry herceg aligha a saját zsebéből fizet.

Justin Trudeau kanadai kormányfő úgy nyilatkozott, hogy az állam vállal bizonyos költségeket Harry herceg biztonságáért, de részletekbe nem bocsátkozott. A kanadaiak 73 százaléka úgy véli, hogy egy centet sem kéne Harry herceg családjának biztonságára költeni annak ellenére, hogy Vancouver mellett vettek egy 15 millió dolláros kis kastélyt.

Sem a londoni, sem pedig a kanadai rendőrség nem nyilatkozik a királyi védelem ügyeiről. Harry herceg továbbra is jogosult a védelemre, annak ellenére, hogy a jövőben nem teljesíti kötelezettségeit a királyi családban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétszáz méteres sor áll oltásért a Városmajor utcában

Kétszáz méteres sor áll oltásért a Városmajor utcában

Anthony Hopkins éppen festegetett, amikor kiderült, hogy nyert a BAFTA-gálán

Anthony Hopkins éppen festegetett, amikor kiderült, hogy nyert a BAFTA-gálán

MIR-19 néven jöhet az orosz koronavírus-gyógyszer

MIR-19 néven jöhet az orosz koronavírus-gyógyszer