szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint sokkal nagyobb összeget kellene a magyarországi iskolákra költeni, ez a mostani csak “csepp a tengerben”.

Hitelből épít fel 8 iskolát, tizenhatot pedig felújít, illetve kibővít a magyar állam. Emellett 60 sportlétesítmény is épül a fiataloknak – tudósított a szombati RTL Híradó.

A munkához szükséges pénzt 50 milliárd forint értékű hitelszerződés biztosítja, ezt Varga Mihály pénzügyminiszter már aláírta az Európai Beruházási Bankkal.

A pedagógus szakszervezetnél azt mondják: minden oktatásra fordított forintnak örülnek, de a mostani lépés nem lendít sokat "a szekéren", és a tanárhiányt sem orvosolja.

A PDSZ elnöke, Szűcs Tamás szerint az 50 milliárd forint “csepp a tengerben”, Magyarországon pedig sok a rossz állapotban lévő iskola. Ahhoz, hogy látványos változás következzen be, ezermilliárdos nagyságú fejlesztésekre lenne szükség, tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Gazdaság

Szijjártó Péter: A kormány atomösztöndíjat indít külföldieknek

Magyarország évi ötven külföldi fiatalt vár nukleáris mérnöki képzésre, emellett a kormány elindítja az atomerőműveket népszerűsítő paksi nukleáris akadémiát. A magyar szakemberképzés közben nincs könnyű helyzetben, mert nem tudni, mikor készül el Paks II. (ha egyáltalán), és lesz-e szükség egyszerre két erőműnyi szakemberre.

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról

Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról