szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden arra mutat, hogy elmarad a BKV sztrájk.

Megvan az elvi megállapodás a béremelésről a BKV és a szakszervezetek között. A cég azt közölte, átlag 10 százalékkal emelik a béreket, a bérfejlesztési csomag kiterjed a cafetériára, a kis értékű ajándékutalványra, a Budapest pótlékra és figyelembe veszi a "kulcsemberek megtartását".

Az emelés visszamenőleges hatályú, így az év első két hónapjára mindenki kap plusz 60 ezer forintot, márciustól pedig 8 százalékkal, havonta legalább 35 ezer forinttal nőnek a bérek. Ez az összeg a legtöbb munkavállalónál meghaladja a 10 százalékot. A cafetériát éves szinten 200 ezer forintra emelték.

A szakszervezetek az elvi megállapodás után felfüggesztették a sztrájkkészültséget. A megállapodást kedden írhatják alá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!