szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gazdasági okok miatt nem vállalja a jövő évre halasztott elit jégkorong-világbajnokság megrendezését a svájci szövetség.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az idén május 8. és 24. között Zürich és Lausanne lett volna a házigazdája a 16 csapatos tornának, azonban a koronavírus-járvány miatt az esemény elmaradt. A nemzetközi szövetség (IIHF) úgy döntött, hogy minden házigazda megtarthatja a jogot a jövő évi rendezésre – noha a 2021-es vb-nek elvileg Lettország és Fehéroroszország adna otthont –, ám most a svájciak jelezték, ők a járvány okozta gazdasági kockázatok miatt 2021-ben nem tudnak beugrani.

"Az intenzív tárgyalások és megbeszélések után rájöttünk, nincs reális forgatókönyv, hogy a 2021-ben megrendezzük a világbajnokságot" – fogalmazott Michael Rindlisbacher, a svájci szövetség elnöke.

Amennyiben a svájciak vállalták volna a rendezést, úgy az IIHF vezető testülete döntött volna a 2021-es helyszínről, mert akkor kárpótolni kellett volna a letteket és a fehéroroszokat. Így viszont nem kell lépnie a nemzetközi szövetségnek, hanem jövőre május 7. és 23. között Minszkben és Rigában lesznek a vb-mérkőzések.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Sport

Elmarad a jégkorong-világbajnokság

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány miatt törölte a május 8. és 24. között kiírt svájci elit-világbajnokságot.

Farkas Zoltán: Csináljunk sok-sok Mészárost!

Farkas Zoltán: Csináljunk sok-sok Mészárost!

Zsebre megy: 40 ezer forinttal is kevesebb lehet a koronavírus miatti táppénz

Zsebre megy: 40 ezer forinttal is kevesebb lehet a koronavírus miatti táppénz

Elindult az online időpontfoglaló oldal, egyelőre csak Sinopharmra lehet jelentkezni

Elindult az online időpontfoglaló oldal, egyelőre csak Sinopharmra lehet jelentkezni