szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

161 milliárd forintot csoportosított át a költségvetésen belül egy határozattal a kormány. A pénz legnagyobb részét, 154 milliárd forintot a Gazdaságvédelmi Alapból veszik el.

Az átcsoportosított összeg legnagyobb része, közel 78 milliárd forint a turisztikai fejlesztésre megy el. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megkap 55 milliárdot a kiemelt közúti projektekre, további 13,4 milliárd forintot pedig a vasúthálózat fejlesztésére. Hogy ez a Budapest–Belgrád vonalra megy-e el, vagy más vasúti projekt lesz belőle, azt nem részletezték.

Nem marad ki a stadionépítés sem: 1,99 milliárd forintot ad a kormány a Nemzeti Atlétikai Központ építésére. Arra Orbán Viktor még májusban adott utasítást, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter találjon valahol a költségvetésben ennyi pénzt az atlétikai stadion építésének előkészítő munkáira. A stadion költségei ezzel már mostanra 7,7 milliárd forintra nőttek.

Arról is döntöttek, hogy a gödi strandra tervezett műugrótorony és medence építésének projektjét kibővítik, a szöveg alapján Dunakeszin is lesz ilyen, ahogy a már épülő futsal csarnok II. ütemére is adnak pénzt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!