szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tudni pontosan, mire kap 600 milliárd forint fejlesztési pénzt Debrecen a következő 10 évben, vagy, hogy egyáltalán kap-e, de Kósa Lajos, a város korábbi polgármestere egy klasszikust, magát Columbo felügyelőt is megemlítette a válaszában.

A közelmúltban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy indul a Debrecen 2030 program, amelyre a város tíz év alatt összesen 600 milliárd forintot kap. A program részleteiről a Dbreceiner.hu portál munkatársai szerettek volna többet megtudni, de hiába kutattak, a nyomát sem találták. Ezért jutalmat ajánlottak fel annak, aki segít a felkutatásában – számolt be az ügyről az ATV Híradója.

Valójában milyen beruházásokról van szó, mikor épülnek meg, milyen forrásokból – adódnak a kérdések, de a Debrecen 2030 program nem található a város honlapján, sem az önkormányzati előterjesztések között – nyilatkozta Porcsin Zsolt, a Debreciner.hu főszerkesztője. Az egész egy hatalmas szemfényvesztés: ígérgetés folyik, aminek nincs valóságalapja – mondta az ATV-nek Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője

Debrecen polgármestere szerint viszont türelmetlen az ellenzék. Papp László azt ígérte, hogy néhány nap múlva minden kiderül a program beruházásairól és finanszírozásáról is. Papp szerint a jövő héten beterjesztik a programot a közgyűlésnek, és az ellenzék is megismerkedhet vele.

Az ATV debreceni tudósítója Kósa Lajost, a Fidesz alelnökét, a város korábbi polgármesterét is megkérdezte az ügyről. „A baloldal csak finnyogni tud" – felelt a politikus, aki szerint az, aki sorozatokat néz, az tudhatja, hogy ott sem egy részbe sűrítenek mindent; ez a helyzet a programmal is.

„A tv sorozatban is meglehet azt csinálni, hogy egy sorozatban levetítik a Columbo 35 részének összes gyilkosságát, utána egyenként levetítik a nyomozást, de még sem ezt szokták csinálni. Van egy dramaturgiája ennek is, és van pénzügyi ütemezése, ami még fontosabb” – tette hozzá Kósa Lajos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Változik a Shazam, jönnek a YouTube-linkek

Változik a Shazam, jönnek a YouTube-linkek

Már több mint egymillió halálos áldozata van a koronavírusnak

Már több mint egymillió halálos áldozata van a koronavírusnak

Halott jelölt nyert választást egy román községben

Halott jelölt nyert választást egy román községben