szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A magyar piac iránt továbbra is elkötelezettek, a régió más országaiban is fejlesztenek, csak a veszteséges lengyel részlegtől válnak meg.

Kivonul Lengyelországból a Tesco, jelentették be szerda reggel, az ottani operációt a dán Salling Groupnak adják el – írja a Portfolio. A kiskereskedelmi lánc 301 lengyelországi üzletét értékesíti, a tranzakcióban az értékesítési központok és a központi iroda is szerepel.

Jelentős előrelépést értünk el a kelet-európai operációinkban, de a lengyel piac továbbra is kihívásokkal teli

– idézik Dave Lewis-t, a Tesco vezérigazgatóját. Lewis szerint az értékesítés után a régió más országaira koncentrálnak majd: Csehországra, Magyarországra és Szlovákiára.

A Tesco a 2019/2020-as pénzügyi évben 24 millió font veszteséget ért el Lengyelországban. A lengyel operáció vállalatértéke 900 millió zloty, a tranzakcióból befolyó összeg várhatóan 819 millió zloty, a vevő a vételárat készpénzben egyenlíti ki. A tranzakció lezárása várhatóan még idén megtörténik.

A vevő, a Salling Group a dán Salling Foundations 100 százalékos tulajdonában álló kiskereskedelmi lánc, amely Németországban, Lengyelországban és Dániában hetente 11 millió vásárlót szolgál ki, 50 ezer alkalmazottat foglalkoztat, éves forgalma közel 7 milliárd font.

Elkötelezettek vagyunk a magyar piac iránt, nem tervezzük, hogy kivonuljunk Magyarországról

–  nyilatozta Matt Simister, a vállalat közép-európai vezérigazgatója, a Portfoliónak. Magyarországon többek között az internetes kereskedelmet fejlesztik, az elmúlt 2 hónapban megduplázták az online kapacitásukat a régióban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!