szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rábólintott az Európai Bizottság a magyar bértámogatási programra, amellyel a légi közlekedésben érintett cégek élhetnek. A Wizz Air jól járhat a támogatással.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Az Európai Bizottság (EB) jóváhagyott egy 8 milliárd forintos (körülbelül 23,5 millió eurós) magyar bértámogatási programot a koronavírus-járvány által súlyosan érintett légi közlekedési ágazat megsegítésére. Az intézkedést az állami támogatásokra vonatkozó ideiglenes keret alapján hagyták jóvá.

Az EB közleménye szerint az érintett cégek támogatást kaphatnak a dolgozók járulékainak befizetéséhez a havi bruttó fizetésük 23 százalékáig, ezzel csökkentve az érintett vállalkozások költségeit. Azt is célként fogalmazta meg a testület, hogy a munkavállalók folyamatos foglalkoztatásban maradjanak abban az időszakban, amelyre a támogatást nyújtják.

A támogatást a repülőgépgyártásban, illetve légi közlekedésben érdekelt cégek vehetik igénybe. Ebből Magyarországon nincs túl sok, a Wizz Air járhat jól az intézkedéssel, ahol rengeteg embert elbocsátottak. A cég vezérigazgatója, Váradi József nemrég azt Indexnek arról beszélt, hogy megváltak az állomány csaknem ötödétől. Azt is elmondta Váradi, hogy a körülményekre kellett reagálniuk, de hamarosan új gépeket vesznek, és jövő évtől újra fel- vagy visszavesznek munkatársakat.

A Wizz Airnek a járvány ideje alatt jutott már állami segítség: pályáztatás nélkül választotta ki a kormány a légitársaságot egészségügyi eszközök szállítására, összesen 7,052 milliárd forintért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kidobták a Google és az Apple appboltjából a Fortnite-ot

Kidobták a Google és az Apple appboltjából a Fortnite-ot

Vízibiciklis tüntetéssel ment neki a fideszes oligarcháknak a DK ifjúsági szervezete

Vízibiciklis tüntetéssel ment neki a fideszes oligarcháknak a DK ifjúsági szervezete

1600 kilométeres hatótáv, 5 perces töltés: villanymotoros új hiperautót lepleztek le

1600 kilométeres hatótáv, 5 perces töltés: villanymotoros új hiperautót lepleztek le