Tetszett a cikk?

Bodolai László szerint Dull Szabolcs üzleti titkokat szivárogtatott ki a konkurenciának.

Index-botrány
Alig néhány hónap telt el azóta, hogy az Index főszerkesztőjének kirúgása miatt felállt a szerkesztőség és új hírportál indított Telex néven, máris menesztették a helyükre kinevezett vezetőket az Index éléről. Szűk fél év alatt tehát két fordulatot is megélt Magyarország egyik vezető hírportálja - kövesse velünk az eseményeket cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Súlyos állításokat fogalmazott meg a kirúgott főszerkesztőről egy szombaton nyilvánosságra került Facebook-bejegyzésben Bodolai László, az Index igazgatóságának elnöke, a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Bodolai egy zárt Facebook-csoportban azt állította, Dull Szabolcs belső információkat, üzleti titkokat szivárogtatott ki a konkurenciának.

Ezért mondjuk Németországban rendőrök szíjon vezették volna el,

ő csak kitette az igazgatóságból. Az Index helyzetét jelző barométer átállításáról sem egyeztettek vele, az pedig, hogy a szerkesztőség veszélyben érezte a lap függetlenségét, elbizonytalanította a hirdetőket. Egy hónapig ment az alkudozás, a cég kasszája kezdett kiürülni, közben állítása szerint egyre több információ futott be hozzá arról, hogy Dull Szabolcs baloldali vezető politikusokkal egyeztet.

Nekem egyre inkább az volt a következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása.

Egy hónap patthelyzet után felkért egy nemzetközi ügyvédi irodát, hogy készítsen auditot a vezetői felelősségről. Ott kiderült számára, Dull semmit sem kockáztat, míg ő a teljes vagyonát, ha fejre áll a cég. A megoldásra nem tett semmi javaslatot,

erre kínált fel Dullnak egy olyan megegyezést, amit a korábbi főszerkesztők is megkaptak.

Ez volt az, amit Dull zsarolásként élt meg. Bodolai szerint ezután visszament a szerkesztőségbe és fellázította a szerkesztőséget, amely ezek után nem ment bele semmibe.

A poszt valódiságát Bodolai László megerősítette a Média1-nek. Azt mondta, azért írta ezt a bejegyzést, mert LMP-hez köthető személyek próbálták számonkérni, mi történik az Index körül. Érvelése szerint ő sosem akart ártani a lapnak, azt mindig védelmezte. A Média1 és a hvg.hu is megkereste a szerdán kirúgott főszerkesztőt, hogy reagáljon Bodolai állításaira, de ezt egyelőre nem teheti meg.

Dull korábban a hvg.hu-nak azt mondta, azt tette, ami főszerkesztőként a feladata volt, és a lelkiismerete diktált. Dull kirúgása után pénteken lényegében az Index teljes szerkesztősége felmondott.

 

Index: "Szerettük volna addig húzni, amíg lehet, és elmenni a falig" - videó

Pénteken megszűnt az eddig ismert Index, miután a lap szinte összes munkatársa felmondott. A szabad Index és a sajtószabadság mellett több ezres tüntetést tartottak, a Momentum, a Jobbik és a DK szervezésében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!