szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közel 2 milliárd forintos állami támogatás után plusz könnyítéseket is kap a Club Aliga-projekt.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítette a balatonvilágosi Club Aliga (a volt MSZMP-pártüdülő) területén megvalósuló beruházást – számolt be a területet tulajdonló Pro-Mot Kft. tőzsdei anyacége, az Appeninn Nyrt.

Az Appeninn szerint a beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánításával megnyílt annak a lehetősége, hogy kiszámíthatóbb ütemezés mellett valósulhassanak meg a fejlesztési munkálatok, megteremtve ezzel a lehetőségét, hogy az üdülőközpont minél korábban hozhasson létre új munkahelyeket a térségben, illetve, hogy meghatározó turisztikai célpontként a Club Aliga hozzájáruljon a hazai, ezen belül pedig a balatoni turizmus további megerősítéséhez.

Mindemellett az aligai strand az eddig megszokott feltételek mellett továbbra is nyitott lesz a látogatók számára – ígéri az Appeninn. Azt is ígérik, hogy a kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítás ténye nem változtat azon az elképzelésen, amely szerint a terület fejlesztése a helyi érdekek figyelembevételével, a Balatonvilágos Község Önkormányzata bevonásával történik.

2013-ban szerződésben állapodott meg a Pro-Mot az állammal és az önkormányzattal, hogy a balatonvilágosi üdülőterület egy részét, a strandot, az oda vezető utakat, a parkot és a vízparti sétányt önkormányzati tulajdonba adja, ha cserébe építési telkeket alakíthat ki az általa megvásárolt részen. A megállapodást a helyi civilek szerint egyedül a cég nem tartotta be, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek. Ha nem lesz egyezség, perelni fognak – derült ki a hvg.hu helyszíni riportjából.

A Pro-Mot egyébként 1,8 milliárd forint támogatást kapott az állami Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erős processzor, karcsúsított ár: itt a Samsung rajongóknak szánt telefonja, a Galaxy S20 FE

Erős processzor, karcsúsított ár: itt a Samsung rajongóknak szánt telefonja, a Galaxy S20 FE

Németország kockázatos területnek minősítette Győr-Moson-Sopron megyét

Németország kockázatos területnek minősítette Győr-Moson-Sopron megyét

Micheliszék bojkottálják a nürburgringi WTCR-futamot

Micheliszék bojkottálják a nürburgringi WTCR-futamot