szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem az Amazon és nem is az Apple, hanem egy luxusbútorokat kínáló cég részvényeinek értéke nőtt a legjobban a milliárdos portfóliójában.

Warren Buffet amerikai részvénybefektető és üzletember a világ egyik leggazdagabb embere: a portfóliójában pedig az elmúlt 3 hónap alatt a Restoration Hardware, a luxus bútorkereskedő részvényei nőttek a legnagyobb mértékben – a cég részvényeinek értéke május óta ugyanis megduplázódott – írja a Business Insider.

Az elmúlt 3 hónap alatt míg az Apple-részvények értéke 52 százalékkal emelkedett, az Amazoné 37-tel. De a techóriásoknál is jobban teljesített 80 százalékos emelkedéssel a StoneCo, egy brazil digitális fizetésekkel foglalkozó cég. Toronymagasan viszont az amerikai bútorbolt teljesít a legjobban: 106 százalékkal nőttek a részvényeik értéke.

A milliárdos által vezetett Berkshire Hathaway befektetési társaság legelőször 2019 harmadik negyedévében fektetett be a Restoration Hardware-be: akkor 1,1 millió részvényt vásároltak, majd a következő negyedévben még 1,7 milliót – így a társaságé a cég részvényeinek közel 9 százaléka.

Hogy mi lehet az oka annak, hogy a legjobban úgy tűnik, bútorba éri meg most fektetni? Egyértelmű, hogy a koronavírus: az amerikai piacon ugyanis az otthonlétet kiszolgáló vállalkozások, így a bútorcégek és a lakberendezési láncok eladásai nőttek kimagaslóan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingatlanbotrány miatt távozik a Vatikán egyik bíborosa

Ingatlanbotrány miatt távozik a Vatikán egyik bíborosa

Nagyon úgy néz ki, hogy elhúz melletünk a régió a robotizációban

Nagyon úgy néz ki, hogy elhúz melletünk a régió a robotizációban

A Nespresso bejelentette, hogy 2 éven belül karbonsemleges lesz minden csésze kávéja

A Nespresso bejelentette, hogy 2 éven belül karbonsemleges lesz minden csésze kávéja