szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Három éve várja a szentendrei önkormányzat a kormány által nekik szánt pénzt a rossz állapotú műemléki épületek felújítására. Vác ugyanígy járt, az ügyben illetékes Magyar Turisztikai Ügynökségnél hallgatnak.

A szentendrei önkormányzat lezáratta a belvárosi Templom teret, mert balesetveszélyessé váltak az odavezető utak, az ott található támfalak veszélyesen omladoznak – írja a 24.hu.

A Templomdomb támfalainak a felújítására és a csapadék elvezetésének a kiépítésére elviekben már meglett a pénz, amikor a kormány a kiemelt turisztikai térségnek számító Dunakanyar fejlesztéseinek támogatásáról rendelkezett. Az abban foglaltak szerint Szentendrének 8,2 milliárd forintos keret jutna, amiből a templomdombi rekonstrukciók mellett a Fő téren található Képtár, az egykori kereskedőház felújítását és a Duna korzó újjáépítését finanszíroznák. A pénz azonban már három éve nem érkezett meg az önkormányzathoz – írja a lap.

Vác ugyanabban a cipőben jár, mint Szentendre: ők sem tudták még lehívni azt a pénzt a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ), amelyet évekkel ezelőtt megítéltek nekik, ezzel pedig a különleges épületeik veszélybe kerültek.

Fülöp Zsolt szentendrei és Matkovich Ilona váci polgármester szerint a projektek a Magyar Turisztikai Ügynökségnél akadtak el, ezért közös levélben fordultak Guller Zoltánhoz, az ügynökség vezérigazgatójához. A július végén elküldött levélben arra hívták fel Guller figyelmét a városvezetők, hogy próbáltak kapcsolatba lépni az MTÜ munkatársaival, de ezek a kezdeményezések rendre elhaltak. A két polgármester személyes találkozót is kért a vezérigazgatótól, de az MTÜ vezetője még nem reagált a megkeresésükre.

A 24.hu megkereste kérdéseivel az MTÜ-t az üggyel kapcsolatban, de kérdéseikre választ nem kaptak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingyen fürdőbelépőt ad az időseknek a VI. kerület

Ingyen fürdőbelépőt ad az időseknek a VI. kerület

Elek István: Vidnyánszky, a politikus

Elek István: Vidnyánszky, a politikus

A Samsungnak ez a megoldása az újfajta mobilok képernyőjének nagy problémájára

A Samsungnak ez a megoldása az újfajta mobilok képernyőjének nagy problémájára