szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az államtitkárnak nincs ingatlanja Budapesten, vagy a főváros közelében, így a jogszabályok szerint hivatali lakást használatára jogosult.

Vadai Ágnes DK-s képviselő a kormany.hu-n fellelhető szerződéslistában szúrta ki, hogy az Agrárminisztérium havi 300 ezer forintért bérel lakást valakinek. A lista szerint szerződés 2018. augusztus 21. és 2020. augusztus 20. közötti időtartamra szólt.

Az mfor.hu cikke szerint a képviselő írásbeli kérdéssel fordult Nagy István agrárminiszterhez, a válaszából derült ki, hogy egy államtitkár számára béreltek lakást. A lap szerint az érintett vezető Zsigó Róbert, élelmiszerlánc-felügyeletéért felelős államtitkár és azért béreltek neki ingatlant, mert Budapesten, illetve annak közvetlen vonzáskörzetében nincs lakása. A törvényi szabályozás szerint az állami vezető hivatali lakás használatára lehet jogosult

A havi 300 ezres bérleti díj magas minőségű és kiváló lokációjú ingatlanra enged következtetni az mfor szerint, még úgy is, hogy az elmúlt időszakban elszaladtak az albérletárak. A lakás bérleti szerződése nemsokára lejár, így vagy meg kell hosszabbítania, vagy újat kell kötnia a tárcának.

Az államtitkári fizetéseket egyébként idén emelték meg, bruttó 1 296 300 forintról 1 750 000 forintra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Mozilla szerint a Facebookon és a Twitteren múlik az amerikai elnökválasztás tisztasága

A Mozilla szerint a Facebookon és a Twitteren múlik az amerikai elnökválasztás tisztasága

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Meglódult az óvszerpiac a korlátozások feloldása után

Meglódult az óvszerpiac a korlátozások feloldása után