szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha vásárolt a Zimmermann Bio Münchner Weißwurstjából, most már ne fogyassza el.

A német élelmiszerbiztonsági hatóság szulfitredukáló Clostridium baktériumot mutatott ki a Bio Münchner Weißwurst nevű fehér kolbászban, a termék a kórokozó miatt hamar romlani kezdett. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) visszahívta a forgalomból a kolbászt, olvasható a hatóság honlapján közzétett felhívásban.

Az érintett termék azonosító adatai:
Megnevezés: Bio Münchner Weißwurst (müncheni fehér kolbász)
Márka: Zimmermann
Kiszerelés: 4/250 g
Tételszám: 20649
Minőségmegőrzési idő: 31.07.2021

A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy amennyiben vettek a termékből, ne fogyasszák el. A bejelentésről az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszeréből (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF) értesült a Nébih.

A Clostridium difficile nevű baktérium az egyik leggyakoribb kiváltó oka a kórházi fertőzéseknek, a kórokozó olyan álhártyás vastagbélgyulladást okoz, amely komoly hasmenéssel jár; beteg és gyenge emberekre nézve különösen nagy veszélye van.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!