szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormányhivatal szerint a járvány miatt elhúzódhat az ügyintézés.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Hónapokat kell várniuk a friss munkanélkülieknek az álláskeresési járadékra – mondták az RTL Híradónak érintettek.

Egyikük nyolcvan napja adta be a kérelmét, de még semmi választ nem kapott. Az RTL szerint sokan vannak hozzá hasonló helyzetben, 80 ezerrel van több munkanélküli, mint egy évvel korábban, ez szeptemberben összesen 323 400 ember volt. Az álláskeresőknek csak kevesebb, mint a fele volt jogosult az ellátásra és a riportban elhangzottak szerint a 3 hónapig járó támogatáshoz is nagyon körülményes hozzájutni.

A híradónak egy álláskereső elmondta, július elején jelentkezett be a kormányhivatalban, majd le is adta nekik az összes kért dokumentumot. Azóta sem történt semmi, mindössze a NAV jelentkezett nála, hogy fizesse be maga után a TB-t.

A Fővárosi Kormányhivatal szerint az álláskeresési járadék igényléséről 8 napon belül dönt a hatóság, de ha valakinek hiányosak az iratai, akkor 60 napra nő az ügyintézés határideje. A koronavírus-járvány miatt viszont előfordulhat, hogy 60 napnál is hosszabb ideig tart a kérelmek elbírálása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jellinek Dániel cége bevásárolta magát a Waberer's-be

Jellinek Dániel cége bevásárolta magát a Waberer's-be

Veszélyes anyag szivárgott: leállt a vonatközlekedés Soroksár és Dunaharaszti között

Veszélyes anyag szivárgott: leállt a vonatközlekedés Soroksár és Dunaharaszti között

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ