Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fenntartható Gazdaságfehéredésért Felelős Bizottság alakul. Hogy ki lesz benne és hogyan fog működni, azt majd a kormány dönti el.

Varga Mihály pénzügyminiszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) „személyi állományának jogállásáról” szóló vaskos törvényjavaslat-csomagban javasolja az eddig nem létezett testület létrehozását „a gazdaság fenntartható fehéredését célzó intézkedések kezdeményezésére és a bevezetett intézkedések hatásosságának mérésére”, hogy így egy helyre lehessen gyűjteni valamennyi érintett szervezet azon eltérő kompetenciáit, amelyek a megalapozott gazdaságfehérítő javaslatok kidolgozásához szükségesek.

Az indoklás szerint a kormány az elmúlt években jelentős sikereket ért el a szürkegazdaság visszaszorításában, hiszen a becsült áfa-rés – azaz a be nem szedett áfa aránya az elméleti áfakötelezettség arányában – 2019-re 7 százalék alá csökkent a korábbi 21 százalékról.

„Az adóelkerüléssel járó piactorzító, a versenyképességet és a hatékonyságot rontó hatások csökkentése, a koronavírus- járvány okozta gazdasági nehézségek tompítása valamint további adókulcs-csökkentések fedezetének megteremtése és ezzel egyidejűleg a költségvetési hiánycélok teljesítése érdekében ugyanakkor további lépések szükségesek a szürkegazdaság visszaszorítására” – ezt szolgálja majd az új bizottság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket

Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket

Varga Mihály bejelentette, hogy kedden majd bejelentenek valamit

Varga Mihály bejelentette, hogy kedden majd bejelentenek valamit

Az Európai Unió leszerződik 160 millió vakcinára a Modernával

Az Európai Unió leszerződik 160 millió vakcinára a Modernával