szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

De Gulyás Gergely és Szijjártó Péter sem. Facebookos költéseket nézett át a Népszava.

A Népszava megnézte, hogy az eltelt időszakban melyik politikus és párt mennyi pénzt hagyott a Facebook kasszájában fizetett hirdetések miatt. A pénteki összesítés szerint

messze a kormány és a Fidesz költi el a legtöbb pénzt a közösségi oldalon.

A mérleg alapján a kormánypárt 283 millió forintot hagyott a Facebooknál az eltelt másfél évben, az ellenzéki tábor 259 milliót.

A Népszava néhány érdekességet is közöl cikkében. Az egyik, hogy

  • Orbán Viktor miniszterelnök, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szijjártó Péter kkülgazdasági és külügyminiszer a saját oldala miatt egyáltalán nem költ hirdetésekre a Facebookon.
  • A honvédelmi miniszternek, Benkő Tibornak nincs Facebook-oldala, de a kormányzati kommunikációért felelős Rogán Antalnak és Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek se.
  • A kormánytagok közül Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes költötte a legtöbb pénzt Facebook-hirdetésekre, 1,9 milliót. Őt a frissen kinevezett családügyi miniszter, Novák Katalin követi 1,2 millió forinttal.
  • A parlamenti Fidesz-frakció tagjainak költései alapján Kocsis Máté frakcióvezető áll a lista élén: ő 4,9 millió forintot költött.

A Népszava szerint az ellenzéki oldal sokkal szerteágazóbb, de az jól látszik, hogy a legtöbbet költő ebben a tekintetben a DK; a párt a vezető politikusaival együtt legalább 51,7 millió forintot fordított Facebook-megjelenésre. Karácsony Gergely budapesti főpolgármester szintén listavezető, ő 30,3 millió forintot költött el a Facebookon másfél év alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Daruval, fél nap alatt mentettek ki egy kútba esett elefántot

Daruval, fél nap alatt mentettek ki egy kútba esett elefántot

Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak

Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak

NNK: az influenza elleni oltás több, mint 70 százalékát már beadták

NNK: az influenza elleni oltás több, mint 70 százalékát már beadták