szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A munkáltatói igazolás letölthető, de amúgy bárki meg is fogalmazhatja magának.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az egyéni vállalkozó, speciális helyzete miatt, maga is kiállíthatja és aláírhatja a munkáltatói igazolást, amellyel a kijárási tilalom alatt is lehet közlekedni – mondta Kiss Róbert alezredes az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kiss azt is elmondta a dokumentumról, hogy a kormány oldalán elérhető igazolás minta, a tartalmi követelményeket a rendelet tartalmazza.

A kijárási tilalom szerdán lépett életbe: a következő egy hónapban este 8 és reggel 5 óra között alapesetben mindenkinek otthon kell tartózkodnia. A Magyar Közlönyben kedden este megjelent kormányrendelet szerint csak az alábbi esetekben lehet ettől eltérni:

  • egészségkárodással, életveszéllyel fenyegető helyzet,
  • munkavégzés (ideértve az oda és hazautat),
  • és kutyasétáltatás miatt kint lehet lenni az utcán, de utóbbi esetben a lakhely/szálláshely 500 méteres körzetében kell maradni. A kutyafuttatók bezárásáról az önkormányzatok saját hatáskörben dönthetnek.

Mentességet kaptak a profi sportolók is, ha meccsük vagy edzésük van. A munkát, illetve a sportot okirattal kell igazolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mikor kell visszafizetni a lakásfelújítási támogatást?

Mikor kell visszafizetni a lakásfelújítási támogatást?

Mit tehet a cégünk, ha nem vagyunk hajlandóak beoltatni magunkat?

Mit tehet a cégünk, ha nem vagyunk hajlandóak beoltatni magunkat?

Most már tényleg elkészül az Így jártam apátokkal

Most már tényleg elkészül az Így jártam apátokkal