szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Modernebb Bubit, új appot, könnyebb bringákat ígér a BKK.

Vasárnap 23:59-től leáll a Mol Bubi és hétfőn 0 órától nem lehet kerékpárt felvenni a 158 gyűjtőállomás egyikén sem - közölte a BKK szombaton. Ahogyan a BKK korábban is jelezte, ezzel a közbringarendszer téli szünetet tart, hogy 2021 tavaszán megújulva indulhasson újra.

A BKK azt ígéri, hogy a következő hónapokban lezárul az új rendszer elindításához szükséges közbeszerzés és tavasszal egy sokkal korszerűbb, hatékonyabb, a mai elvárásoknak megfelelő MOL Bubi tér vissza. 1200 teljesen új, a jelenleginél könnyebb kerékpár érkezik Budapestre, az állomány igény esetén további 360 biciklivel bármikor bővíthető lesz - írják. Az új bringákat defekttűrő, fújt gumikkal szerelik majd fel, ami a jelenlegi szivacstömlős kerekekkel szemben könnyebb és gyorsabb haladást biztosít. 

A tarifarendszer is rugalmasabb lesz, amelyben a BKK-bérlettel rendelkezők jelentős kedvezményekre számíthatnak - ígéri a BKK, amely az üzemeltetéshez új informatikai hátteret épít ki, új applikációt is kap a szolgáltatás, és az üzemeltetési modell is megváltozik, így jóval kedvezőbb lehet a rendszer fenntartása. A közlekedési központ azt írta, a jelenlegi szolgáltatási terület, a rendelkezésre álló 158 gyűjtőállomás és a parkolási funkció megmarad, de az új rendszerrel a BKK képes lesz a virtuális gyűjtőállomások bevezetésére is, ha ennek szükségét látják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Vállalkozás

Eljárt felette az idő, a BKK átalakítja a Bubit

Új működési modellt dolgoz ki a BKK a közbringarendszeréhez, a Bubihoz, amellyel komoly problémák vannak azon túl is, hogy százmilliós veszteséget termel évente. A rendszer indulása óta élő üzemeltetési szerződés novemberben lejár, csak egy évre hosszabbítják meg a T-Systemsszel és a Csepellel.

Tűz volt egy miskolci panelben, 80 embert kellett kimenekíteni

Tűz volt egy miskolci panelben, 80 embert kellett kimenekíteni

Elhunyt Móricz Imre, Móricz Zsigmond fia

Elhunyt Móricz Imre, Móricz Zsigmond fia

Spiegel: A jobboldali populizmus nem kerül két vállra Trump távozásával

Spiegel: A jobboldali populizmus nem kerül két vállra Trump távozásával