Újabb 159 milliárd forintot osztott szét a kormány, papíron a gazdaság védelmére

Újabb 159 milliárd forintot osztott szét a kormány, papíron a gazdaság védelmére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány alapítványai, kormányhivatalok és a közlekedési cégek kaptak milliárdokat a Gazdaságvédelmi alapból.

159 milliárd forintot adott a kormány pénteken egy határozattal – vette észre a Népszava. A pénzt elvileg a Gazdaságvédelmi alapból vették ki, csakhogy ott hónapok óta egy fillér sincsen, vagyis attól függetlenül, hogy miként címkézik meg, az államháztartási hiányt növeli ez a döntés.

Ahogy azt már megszokhattuk, az összeg egy része olyan célokra ment el, amelyeknek semmi köze nincs a gazdaságvédelemhez. 3,9 milliárd forintot kapott a kukaholding (azaz az NHKV Zrt.), a regionális víziközműveknek pedig 10 milliárd forintot adtak. A kormányhivatalokat 4,3 milliárd forinttal támogatták.

A közalapítványok is jól jártak : a Millenáris Kht.-nak 3,5 milliárd forintot, a kormány által nemrég létrehozott Polgári Művelődésért Oktatási, Kulturális és Tudományos Alapítvány indulására pedig 600 milliót adott a kormány.

A Volánbusz és néhány más önkormányzati közlekedési cég összesen 37 milliárd forintot, a MÁV 19, a GYSEV pedig 2,3 milliárdot kapott – igaz, az ő esetükben legalább lehet azt mondani, hogy a támogatásnak valami köze van a válsághoz, a tömegközlekedési cégek a csökkenő utasszám miatt megszenvedik a járványt. Közúti felújításokra 22 milliárdot adott a kormány.

Hozzászólások