szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az adóemelés után várják a Kúria és az Alkotmánybíróság állásfoglalását.

A kormány a veszélyhelyzetet használva próbálja az önkormányzatok anyagi lehetőségeit lenullázni – mondta Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere a Spirit FM-nek.

Niedermüller azzal kapcsolatban mondta ezt, hogy a kormány rendeletben tiltotta meg az önkormányzatok számára az adóemelést. Az ATV beszámolója szerint a polgármester azt mondta, a kormányrendelet alaptörvény-ellenes, mert az Alaptörvény lehetővé teszi az önkormányzatoknak, hogy kivessenek és beszedjenek saját adót.

Azt is hozzátette, a kerület önkormányzata annyira zavarosnak látja a rendeletet, hogy azzal szembemenve hatályba fogják léptetni a helyi adók (építményadó, települési adó) emelését, és várják a Kúria és az Alkotmánybíróság állásfoglalását. Az adóemelésekről a testület egyébként már döntött. Niedermüller Péter szerint a kormányrendelet nem csak az Alaptörvénnyel, hanem a Pénzügyminisztérium novemberi állásfoglalásával is szembemegy.

A polgármester azt is elárulta, nem egyeztetett a lépéséről a többi településvezetővel, az ötlet az ő fejéből pattant ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

Amatőr módon módosított gyalázkodó képpel gratulál a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

Amatőr módon módosított gyalázkodó képpel gratulál a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz