szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ENSZ szerint drámaian növekszik majd a nyomorban élők száma a világ 47 legszegényebb államában, a világszervezet úgy véli, akár 32 millió embert is a legsúlyosabb nélkülözésbe taszíthat a járvány.

Az ENSZ kereskedelmi és fejlesztési szervezete, az UNCTAD az írja legújabb jelentésében, hogy a, hogy a koronavírus-pandémia következtében csökkennek a jövedelmek, terjed a munkanélküliség és az állami költségvetések bevételei is jelentősen megcsappannak, így nincs miből támogatni a rászorulókat.  „A legkevésbé fejlett országok az utóbbi harminc év legsúlyosabb recessziójába kerültek, egyébként is alacsony életszínvonaluk pedig tovább romlik. A szegénység ismét terjed, és ezzel semmissé válnak azok az apró eredmények, amelyeket a szegénység felszámolásában a járvány előtt elértünk” – áll a tanulmányban, amely szerint a legrosszabbat csak úgy lehet elkerülni, ha a fejlett országok komolyabb támogatást nyújtanak a rászoruló országoknak.

Az UNCTAD szerint veszélybe kerültek a 2030-as fenntartható fejlődési célok is, s az elmaradott országoknak ezért nem csak egyszeri segítségre van szükségük, hanem tartós támogatásra. A termelőszférát is súlyos csapások érték, és ha ezeket nem sikerül viszonylag gyorsan helyreállítani, akkor tartóssá válhat az általános nyomor.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
16 ezer vadat gázoltak el az elmúlt vadászati idényben

16 ezer vadat gázoltak el az elmúlt vadászati idényben

A felfújt Trump-baba múzeumba kerül

A felfújt Trump-baba múzeumba kerül

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon