szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre nagyobb az esélye annak, hogy hatalmas torlódás jön Dovernél január 1-jétől.

Legalább egy szempontból biztos, hogy a brit kormány felkészült az egyezség nélküli Brexitre: még júliusban megvásároltak egy területet Dover mellett, hogy ha 2021 januárjától az összes, az EU-ba tartó vagy onnan érkező kamionnak át kell esnie a vámvizsgálaton, legalább legyen hol várakozniuk, és ne okozzanak gigantikus forgalmi dugót. A terv szerint az óriásparkolóba 7000 kamion állhat be. Csakhogy most úgy tűnik, még ezzel sem lesznek készen újévig. A The Guardian úgy tudja:

arra nem készültek fel, hogy ennyit fog esni az eső.

A Nagy-Britanniában azért nem túlságosan szokatlan időjárási jelenség miatt február végéig is folyhat az építkezés. Damian Green, Ashford városának parlamenti képviselője azt nyilatkozta: a kormány úgy tájékoztatta, hogy legfeljebb nyolc hét lehet a csúszás. Addig is ideiglenesen más helyre irányítják a vámra várakozó teherautókat.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lengyel Miklós Vállalkozás

A Tesco bespájzol, mert tart tőle: nem lesz Brexit-egyezmény

Élelmiszerhiány és áremelés jöhet, ha január elsejétől Nagy-Britannia a Világkereskedelmi Szervezet szabályai szerint kezd el kereskedni az Európai Unióval. Erre hívta fel a figyelmet a Tesco főnöke, akit a kormány pánikkeltéssel vádolt Londonban.

Érettségi szóbeli nélkül: már megvolt a rendszer tesztje

Érettségi szóbeli nélkül: már megvolt a rendszer tesztje

Meggyilkoltak egy bűnügyi újságírót Görögországban

Meggyilkoltak egy bűnügyi újságírót Görögországban

Szerda éjfélig ingyen megtekinthető Szomjas György filmje, a Talpuk alatt fütyül a szél

Szerda éjfélig ingyen megtekinthető Szomjas György filmje, a Talpuk alatt fütyül a szél