szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több Magyar Közlöny is megjelent az éjjel, az egyikben a hitelmoratórium hosszabbításáról rendelkeznek.

Kihirdették a Magyar Közlönyben, így hivatalossá vált a törlesztési moratórium meghosszabbításáról szóló kormányrendelet.

A szöveg értelmében 2021. június 30-áig moratóriumra jogosult minden olyan személy, akinek a hitelező által üzletszerűen nyújtott szerződésből tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége áll fenn, illetve azok is igénybevehetik azt, akik a Nemzeti Eszközkezelő Programban vesznek részt, továbbá azok is, akiknek a hatályos, részletvételre irányuló, illetve lakásbérleti szerződéséből eredő vételárrészlet-fizetési, illetve bérletidíj-fizetési kötelezettsége áll fenn.

A rendeletben kitérnek arra is, hogy azok az adósok, akik 2020 decemberében nem éltek a moratóriummal, de a jövőben szeretnének, akkor az arra vonatkozó szándékukat

előre, írásban vagy a hitelező által rendszeresített elektronikus úton kell bejelenteniük.

A meghosszabbított hitelmoratórium részleteiről itt írtunk korábban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!