szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eredményes lett a közbeszerzés, és megvan a szükséges 1,6 milliárd forint is ahhoz, hogy munkához lehessen látni.

Megkezdődhet az utascentrum építése a Keleti pályaudvaron, mert eredményes a közbeszerzési eljárás és a kialakításhoz szükséges források rendelkezésre állásáról is megszületett a kormánydöntés – közölte a MÁV Zrt. Mint írják, várhatóan az év végéig tartanak majd a munkálatok.

A fejlesztés az utasok eddiginél komfortosabb kiszolgálását teszi lehetővé. Egy helyen lesz lehetőség a menetjegyváltással, a belföldi vagy akár nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére, és akadálymentesen lehet majd megközelíteni a pályaudvart az aluljáró szint és a vágánycsarnok közti mozgólépcsőn vagy liften.

©

Az utascentrum a peronszint alatt, a jelenlegi belföldi pénztárak és a pénztárak előtti terület teljes átépítésével valósul meg. Az ügyféltérben kilenc új pénztári és két új ügyfélszolgálati irodát épít a vasúttársaság, amelyek közül az egyik mozgássérült munkavállalók számára lesz kialakítva. Az utascentrum területén működik majd az információs és az ügyfélszolgálati iroda, de egyebek mellett a várakozási terek, a gyereksarok és a biztonsági őr pultja is itt kap helyet.

Az utascentrum építését két éve jelentette be Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. A közel 1,6 milliárd forint értékű beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósul meg, A munkákat a HC Építő Kft. és a Variabau Vegyesprofilú Építőipari és Kereskedelmi Kft. végzi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztojcsev Iván Gazdaság

Elkészült Magyarország legproblémásabb vasútvonalainak teljes 2020-as listája

Amikor fél éve elkészítettük 2020 első felének vasúti hibalistáját, úgy tűnt, szinte behozhatatlan előnnyel a Budapest–Sátoraljaújhely vonalon lesz az év legtöbb hibája, de a Budapest–Záhony vonalon annyi gond volt az év végén, hogy csak december legutolsó napjaiban lett egyértelmű, melyik lesz az első helyezett. Az ország vasútvonalainak közel harmadán semmilyen gond nem volt, a hibák többsége alig több, mint tucatnyi vonalon koncentrálódott.

A jövő nemzedékek szószólója is megszólalt a Mol természetvédelmi területre tervezett kútfúrása miatt

A jövő nemzedékek szószólója is megszólalt a Mol természetvédelmi területre tervezett kútfúrása miatt

103-mal nőtt a koronavírus áldozatainak száma

103-mal nőtt a koronavírus áldozatainak száma

Vádat emeltek egy nyugdíjas korú heroin-nagykereskedő ellen

Vádat emeltek egy nyugdíjas korú heroin-nagykereskedő ellen