szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A távozó vezetők személyes okokra hivatkoznak, de ennél bővebbet nem tudni.

Váratlanul lemondott a kínai állam tulajdonában lévő Sinopharm vakcinagyártó és gyógyszercég igazgatósági elnöke, Li Ziming, valamint a cégcsoport igazgatója, az ellenőrzési részleg első embere, Li Hui – írta a CNBC a hongkongi tőzsdén megjelent tájékoztatás alapján.

A távozó vezetők személyes okokra hivatkoznak, de hogy ez alatt pontosan mit kell érteni, egyelőre nem tudni. A Sinopharm koronavírus-vakcinákat is gyárt, de arról a hírről beszámoló külföldi lapok is csak találgatnak, hogy a távozásnak köze lehet-e a készítményekhez.

A Sinopharm összesen kétféle Covid-oltóanyagot fejleszt, a kínai hatóságok december 30-án engedélyezték a BBIBP-CorV névre keresztelt oltóanyagot, amit már a klinikai tesztelés harmadik fázisában elkezdtek alkalmazni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban úgy fogalmazott, „gyakorlatilag megállapodtunk” a kínai Sinopharm-vakcináról, melyből az első hírek alapján 1 millió dózis érkezhet Magyarországra, ha a magyar egészségügyi hatóság úgy ítéli meg, hogy a szer rendben van.

Ebben a cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amit a Sinopharm oltóanyagáról tudni kell.

Egymillió adag jöhet belőle, de mit lehet egyáltalán tudni a kínai vakcináról?

Eddig körülbelül 20 millió embert oltottak be a világon a kínai Sinopharm oltóanyagával, amelyből Gulyás Gergely bejelentése szerint 1 millió dózis Magyarországra is érkezhet. Az elölt kórokozót tartalmazó oltóanyag a kínai hatóságok szerint 79 százalékos hatékonyságú, de problémát jelent, hogy a klinikai kísérletek dokumentációja egyáltalán nem elérhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Senkit nem büntetnek meg végül a dudálós tüntetés miatt, kivéve Szél Bernadettet és Hadházy Ákost

Senkit nem büntetnek meg végül a dudálós tüntetés miatt, kivéve Szél Bernadettet és Hadházy Ákost

Nemi erőszak vádaktól hangos az ausztrál parlament, vizsgálat indul

Nemi erőszak vádaktól hangos az ausztrál parlament, vizsgálat indul

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain