szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az eddigieknél alacsonyabb elvárásokkal kötötte meg a kormány az új egyetemes szolgáltatási szerződést a Magyar Posta Zrt.-vel.

Az előzőhöz képest minimálisan kisebb elvárásokkal kötötte meg a Magyar Posta Zrt. a második hétéves, úgynevezett egyetemes szolgáltatási szerződését – írja a Népszava. A magyar állammal december végén aláírt megállapodás január 1-jével lépett hatályba. 2030. december 31-ig lesz érvényben, de évente felülvizsgálják, szükség esetén pedig módosítják.

Az új szerződés a lap szerint engedékenyebb a kézbesítések határidejével, így például az elsőbbségi leveleknek 90 helyett csak 85 százalékát kell a feladást követő munkanapon kézbesíteni.

A sima leveleknél pedig megszűnt az az elvárás, hogy 85 százalékukat három napon belül ki kell vinni. Helyette csak az maradt, hogy 97 százalékukat 5 napon belül kézbesíteni kell.

De a szerződés lehetőséget ad a postahivatalok ritkítására is az ezer főnél nagyobb településeken.

A kormány nem indokolta meg, hogy miért enged a színvonalból. A Népszava szerint a létszámhiány épp úgy az okok között lehet, mint a küldemények számának csökkenése, vagy a spórolás a kis posták megmentése érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtalálták a rendőrök a Pesti úti ámokfutó autóst

Megtalálták a rendőrök a Pesti úti ámokfutó autóst

„Engedd, hogy a dolgok most nélkülünk változzanak” – Ma lenne 70 éves Balázs Fecó

„Engedd, hogy a dolgok most nélkülünk változzanak” – Ma lenne 70 éves Balázs Fecó

Újoncok megalázása és népirtás után puccsal jutott hatalomra a mianmari tábornok

Újoncok megalázása és népirtás után puccsal jutott hatalomra a mianmari tábornok