szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előkerült két másik szerződés, ami újabb földvásárlásokról szól.

Egy 1,6 milliárdos telekvásárlásba vágott családjával és két másik magánszeméllyel Rogán Antal új felesége, pár héttel a propagandaminiszterrel kötött házassága előtt. A gigantikus vételárból viszont csak 5 százalékot kellett letenniük, a többit az állami tulajdonú Budapest Bank hitelezi a vevőnek – írtuk meg korábban.

Házasságkötésük előtt nem sokkal lett földbirtokos Rogán Antal új felesége

Egy 1,6 milliárdos telekvásárlásba vágott családjával és két másik magánszeméllyel Rogán Antal új felesége, pár héttel a propagandaminiszterrel kötött házassága előtt. A csak néhány hónapja gazdává vált 28 éves nő a szüleivel együtt több mint hatszáz, de személyesen is több mint kétszáz hektárnyi borsodi erdőre, mezőre, szántóra és egyéb mezőgazdasági földterületre tett szert - a gigantikus vételárból azonban csak 5 százalékot kellett letenniük, a többit az állami tulajdonú Budapest Bank hitelezi a vevőnek.

A 444.hu most újabb szerződésekre bukkant, szám szerint kettőre, ami alapján a család később – de még az esküvő előtt – folytatta a birtok bővítését. A dokumentumok a hivatalos közzétételi oldalon találhatók, ezek alapján a vevői kör két másik eladótól is vásárolt 149 hektárnyi földet több mint 182 millió forintért. Az ügyletek érdekessége, hogy a vételár 95 százalékát ezekben az esetekben is a Budapest Banktól kapott kölcsönből fedezték.

A szerződések egyikét tavaly november 26-án, a másikat december 1-jén írták alá. A novemberi egy 80 hektáros földvásárlásról szól, amiért 100,9 millió forintot fizettek, míg a decemberi egy 68 hektáros ügyleté, ezért több mint 81 millió forintot tettek le. A területek három borsodi településen és 11 különböző helyrajzi számon oszlanak szét, van köztük erdő, legelő, szőlő és szántó is – írta a 444.hu.

A dokumentumok alapján a megszerzett földek tulajdonjoga egyenlő arányban oszlik meg az öt vevő, azaz Rogán Barbara, az anyja, az apja, az apja nyírségi üzlettársa és egy nyírségi nő között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Palkovics olyan ajánlatot tenne Karácsonynak és Baranyinak a kínai egyetemért, ami “nem lesz semmi”

Palkovics olyan ajánlatot tenne Karácsonynak és Baranyinak a kínai egyetemért, ami “nem lesz semmi”

Stratégiai megállapodást köt a Fudan Egyetemmel a kormány

Stratégiai megállapodást köt a Fudan Egyetemmel a kormány

Kutatók mondják: ha keveset alszik, és elmúlt 50, jobb, ha változtat a szokásain

Kutatók mondják: ha keveset alszik, és elmúlt 50, jobb, ha változtat a szokásain