szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég ügyében, amellyel Zsámbék szerződött, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és környezetkárosítás gyanúja miatt tett feljelentést a képviselő.

Feljelentést teszek a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és környezetkárosítás gyanúja miatt

– jelentette be Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, aki szerint egy hulladéklerakó rekultivációját végző cég követhet el törvénytelenséget. A céggel Zsámbék önkormányzata egy évvel ezelőtt szerződött le.

A budapesti székhelyű, Szél által nem megnevezett vállalkozás az elmúlt egy évben a képviselő szerint rekultivációs munkálatok helyett kamionszám hordta a telepre a kommunális és veszélyes hulladékot. A szemetet a politikus állítása szerint eldózerolták és betakarták földdel.

A szeméttelep több mint 500 méter hosszan közvetlenül határos egy Natura 2000-es területtel, így a keletkező csurgalékvíz nagy része szakszerű kezelés hiányában a lejjebb fekvő, ökológiailag érzékeny területre szivárog – magyarázta Szél, aki állítása szerint mindezt fotókal és videókkal tudja bizonyítani.  

Van, amikor tényleg „lesben állok”, mégpedig egész konkrétan most Zsámbékon egy szeméttelep mellett — és feljelentést is...

Posted by Szél Bernadett on Thursday, April 22, 2021

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csányi Nikolett Itthon

Háromszáz dühös ember Pilisvörösváron, a Fidesz népszavazást akar a bánya miatt

Pilisvörösvár polgármestere attól tart, csak csel az, hogy a bányanyitást kezdeményező cég váratlanul bejelentette: az engedélyeztetési eljárás szüneteltetését kéri. Így a társaság nem ment el a kedd este rendezett közmeghallgatásra sem, pedig azt éppen azért hívták össze, hogy a szándékait megismerhessék a bánya újranyitása miatt jelentős környezetterheléstől tartó helyiek. Riport.