szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közbeszerzés előkészítése zajlik, addig is lehet közlekedni a Flórián téri felüljárón – írta a fővárosi önkormányzat.

Látványosan romlik a Flórián téri felüljáró állapota, néha jókora betondarabok hullanak le róla, de a járvány okozta válság és a kormányzati elvonások miatt nincs elég pénz a felújításra – írta a Népszava. A fővárosi önkormányzat azt írta a lapnak: a felüljáró biztonságos, de felújításra szorul, a közbeszerzés előkészítése zajlik.

Azt már az előző városvezetés is látta, hogy felújításra szükség van, 2018 decemberében ki is írták a pályázatot. Csakhogy arra egyetlen ajánlat érkezett, amit viszont túl drágának találtak, ezért eredménytelennek nyilvánították. A következő, 2019 őszi tenderre – amelyet még az előző városvezetés írt ki, a mostani bírált el – szintén egy ajánlat érkezett, az A-Híd és a Strabag párosa 2,24 milliárd forintért vállalta a munkát, a Közbeszerzési Értesítő szerint a BKK szerződést is kötött velük tavaly áprilisban, de azóta nem történt semmi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!