szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Európai Bizottság alelnöke szerint túl kicsi a KESMA ahhoz, hogy fel tudjanak lépni ellene.

A testület tehetetlen a magyarországi Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) ügyében – mondta Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke az Euronewsnak. A KESMA miatt 2019-ben indult versenyjogi vizsgálat, miután közel ötszáz kormányközeli médiumot ajánlottak fel tulajdonosaik ingyen az alapítványnak.

Jourová azt mondta, a mostani versenyjogi szabályokat úgy alakították ki, hogy ennél jóval nagyobb ügyeket kapjanak el. „Pénzügyi értelemben a KESMA ügye Magyarországon túl kicsi, vagyis az összeolvadás értéke túl kicsi ehhez. A versenyjogi szabályokat az ennél nagyobb ügyekre tervezték”.

Az alelnök szerint az is nehezíti a fellépést, hogy a KESMA Magyarországon mentességet kapott a nemzeti versenyjogi szabályok alól. Azt is hozzátette, a tehetetlenségük elvezet ahhoz, hogy jobb szabályok meghozatalán gondolkozzunk a jövőben. Jourová egyébként a sajtótájékoztatón bejelentette, jövőre javaslatot tesznek az uniós médiapiac jogi szabályozására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!