szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eddig több mint 2 milliárd forintot kaptak az államtól Balásy Gyula cégei a szeptemberi eseményre.

Újabb 500 millió forintot kaptak Balásy Gyula cégei, a Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft. az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kommunikációs feladatainak ellátására – írja a 24.hu.

A keretszerződés alapján a félmilliárdos összegből 350 millió forintot biztosan elkölt a rendezvényt tető alá hozó állami cég, az Egy a Természettel Nonprofit Kft. Balásynál, a fennmaradó 150 millió forint pedig opciós összeg arra az esetre, ha további kommunikációs igények merülnének fel.

A szeptemberben induló rendezvénysorozat kommunikációja már többször drágult.

A 24.hu emlékeztet, hogy 2019 áprilisában bő egymilliárdos keretmegbízást kötöttek Balásy cégeivel a rendezvény előkészítő kommunikációs feladataira, a 2020. június 30-ig tartó időszakra. A megbízás keretében összesen 1 milliárd 33 millió forint + áfa jutott a Lounge Design Kft.-hez és a New Land Media Kft.-hez. Tavaly októberben ismét nettó egymilliárdos keretmegbízás kaptak Balásy-cégei a rendezvény előkészítéséhez és megvalósításához kapcsolódó kommunikációra, ezt a szerződést a keretösszeg kimerüléséig, illetve legkésőbb 2022. január 31-ig kötötték.

A mostani, félmilliárdos szerződést május elején írták alá, szintén az összeg kimerüléséig, de legkésőbb 2022. június 30-ig hatályos. Itt a feladatok között az előkészítés és a megvalósítás mellett az utókommunikációhoz kapcsolódó munkákat is feltüntették.

A portál számításai szerint eddig 2083 millió forint landolt Balásyéknál. Abban az esetben, ha az állami cég az opciós összegeket is igénybe veszi, akkor a kommunikációs költségek meghaladják a 2,5 milliárd forintot.

De ez csak a kommunikáció. Az Átlátszó összesítése szerint – a Hungexpo 55 milliárdos, az előkészítés 10 milliárdos, és a reklámozás 2 milliárdos költségével együtt – jelenleg 67 milliárdnál áll a számláló. Lesz például 16 méter magas és 20 méter széles szarvasagancskapu is több tízmillió forintért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!