szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nőtt a fiatalok megtakarítási hajlandósága - derült ki a K&H ifjúsági indexéből. A 19-29 éves korosztály pénzügyi magatartását évek óta vizsgálják. Az látszik, hogy egyre jellemzőbb rájuk a takarékoskodás, idén márciusban pedig már a 60 százalékuknak volt félretett pénze, ami az eddig mért legnagyobb arány.

Az elemzésből kiderül az is, hogy egyre többen tervezik tudatosan a kiadásaikat, miközben egyre kevesebben használnak készpénzt: a K&H adatai szerint 2020-ban, az előző évhez viszonyítva, óriásit ugrott a mobilbank használata, és a 19-29 évesek 89 százaléka használja már a bankkártya szolgáltatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!