szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orosz Szputnyik V esetében viszont nincs könnyítés.

Sok országban jelentősen csökkent a fertőzöttek száma, így az Ausztriára vonatkozó beutazási korlátozásokon is enyhítenek – jelentette be a Kurier szerint Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter.

Az elhangzottak szerint az ország minden olyan oltást elismer, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyott. Ezek tipikusan a nyugati vakcinák, de mivel a WHO a kínai Sinopharm oltóanyagát is felvette a veszélyhelyzeti listájára,

Ausztria már ezt az oltást is elfogadja. Az orosz Szputnyik V esetében viszont továbbra sincs könnyítés.

A május 19-től érvényes szabályok alapján karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába a nem magas fertőzöttségű országokból érkezőknek. Az első hírek szerint Magyarország ebbe a kategóriába tartozik. A beutazásnak azonban feltétele, hogy az utazó vagy legyen tesztelve vagy beoltva vagy felgyógyulva a betegségből. Az oltottságot igazoló dokumentumot német vagy angol nyelven is be kell mutatni.

Ha olyan utazó lépne be Ausztriába, akit a Szputnyik V-vel oltottak be, tesztet kell csináltatnia. A többi oltás esetében, mint a Pfizer–BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca, erre nincs szükség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!