Tetszett a cikk?

Lakossági fórumot tartottak tegnap este Pécsen, ahol a kulturális év szervezői mindenkit megpróbáltak megnyugtatni: a fő beruházások elkészülnek 2010-re és a baranyai várost minden valószínűség szerint el fogják lepni a turisták – írja a Pécsi Napilap.


Mészáros András EKF főigazgató a megbeszélésen beszélt arról, hogy fontosnak tartja a felelősségvállalás kérdését, mivel nem szeretné, ha a városban megismétlődne az  Expo Center korábban nagy port kavart ügye. Véleménye szerint 2010-ben a kulcskérdés a megközelíthetőség lesz, hiszen az előzetes felmérések szerint egymillió látogatót várnak a baranyai megyeszékhelyre, akiknek közel 80 százaléka külföldről érkezne.

Mészáros András
© Pécsi Napilap


A főigazgató ígérete szerint minden beruházás elkészül 2010-re, egyedül a Regionális Könyvtár és Tudásközpont átadása csúszhat nyárra. Bókay Endre Baranya megyei MSZP-s képviselő az infrastrukturális fejlesztéssel kapcsolatban elmondta: az M6-os autópálya mindenképpen elkészül a kulturális év megnyitójáig, mivel a kivitelezővel kötött szerződés minden nap késést komolyan szankcionál. A képviselő a vasúti fejlesztésekkel kapcsolatban már nem ennyire optimista; mint fogalmazott, az már most látható, hogy ezek valószínűleg csak 2010 után valósulnak meg.

MTI Itthon

Bóly-Pécs: Szili lerakta az M6-os alapkövét

Ünnepélyes külsőségek között Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Mayer Mihály megyéspüspök csütörtökön lerakta az M6-os autópálya Szekszárd-Bóly között és az M60-as gyorsforgalmi út Bóly-Pécs között épülő szakaszának alapkövét, valamint felavatták a tervezett négy alagút első elkészült ikeralagútját Bátaszék-Leperdpusztán.

Kult

Újra balhé Pécsett: visszaküldik az Antal gyűjteményt

Visszaküldi Pécs városa az Antal-Lusztig gyűjteményt tulajdonosának, Antal Péternek. Az indoklás szerint a kollekcióból installált kiállítás - cáfolva az előzetes elvárásokat - túl kevés látogatót vonzott. „A gyűjteményem nem romlott étel, amit csak úgy vissza lehet dobni” – mondja a csalódott gyűjtő, aki folyamatos szerződésszegésről és egy lehetséges perről beszél.

MTI Gazdaság

Összekötik a magyar és a horvát gázhálózatot 2011-ig

Magyarország és Horvátország 2010-11-re össze szeretné kötni gázhálózatát, így elérhetővé válna a horvát folyékony gázterminál (LNG) - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt követően, hogy tárgyalt horvát partnerével, Ivo Sanaderrel.

Kezelési költség nélkül visszaváltják a márciusi helyközi bérleteket

Kezelési költség nélkül visszaváltják a márciusi helyközi bérleteket

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését

Visszavitték Fülöp herceget a londoni magánkórházba

Visszavitték Fülöp herceget a londoni magánkórházba