szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Öt évet kapott a három halálos áldozatot követelő buszbaleset miatt a Körös Volán sofőrje, akiről kiderült, hogy korábban több eljárás is indult ellene közlekedési szabálysértés miatt, így nem is alkalmazhatták volna - írja a beol.hu.

"A felvételre jelentkezőktől erkölcsi bizonyítványt kérünk, s csak akkor alkalmazunk valakit, ha tiszta az előélete" - mondta el a tárgyaláson a Körös Volán Zrt. humánpolitikai igazgatója. Fazekasné dr. Magda Erzsébet hangsúlyozta, a tragikus balesetben szereplő sofőrrel is így jártak el. A vádlott 2007. szeptemberében be is mutatott egy olyan erkölcsi bizonyítványt, amely szerint büntetlen előéletű, a bizonyítványban ugyanis nem kell feltüntetni az eltiltásokat.  "Viszont elhallgatta, hogy két közlekedési szabálysértési eljárás is indult ellene korábban. Ha ez a tudomásunkra jut, nem lehetett volna sofőr a Volánnál" - mondta el a humánpolitikai vezető.

A 2007-es Békés-megyei buszbalesetben három utas vesztette életét és huszonöten sérültek meg. A sofőr először vezette egyedül a buszt, és mivel késésben volt, a megengedett 70 km/órás sebességet túllépve, 87—88 km/óra sebességgel hajtotta a buszt. A baleset napján esett az eső, és egy balra ívelő kanyarban a száguldó jármű lesodródott a felázott sáros-füves útpadkára, majd az út menti árokba borult, ahol még 26 méteren keresztül csúszott az oldalán.
MTI/hvg.hu Itthon

Súlyos buszbaleset: három halott - a vizes úton csúszott meg a busz

Hárman meghaltak, 25-en pedig megsérültek abban a buszbalesetben, amely szerdán reggel a Békés megyei Vésztő és Békés között, a bélmegyeri elágazásnál történt. A Volán-busz a vizes úton megcsúszott és egy kanyarban az árokba borult. A buszvezető túlélte a tragédiát, de megsérült. Őt még ma kihallgatják a rendőrök.

Így válunk alkalmassá az új munkahelyre, miután felmondtak nekünk

Így válunk alkalmassá az új munkahelyre, miután felmondtak nekünk

Szinte esélytelen behajtani a bírságokat, ha nem uniós rendszámmal szabálytalankodnak

Szinte esélytelen behajtani a bírságokat, ha nem uniós rendszámmal szabálytalankodnak

Az önkormányzatokra tolja a döntést a kormány az airbnb-s lakáskiadásról

Az önkormányzatokra tolja a döntést a kormány az airbnb-s lakáskiadásról